حضور مقامات دو کشور مهم اتحادیه در قفقاز و بهویژه سفر رئیس سرویس اطلاعاتی مخفی انگلیس به باکو دارای اهمیت خاصی است. ریچارد مور، رئیس امآی ۶ در دیدارهای خود با مقامات جمهوری آذربایجان بهطور ضمنی از ایده تشکیل نیروی نظامی مشترک کشورهای بهاصطلاح ترک در قفقاز و آسیای مرکزی سخن راند. او همچنین با حضور در جمع تعدادی از دانشجویان در شهر باکو، بر علاقهمندی ...
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: روسها این را میدانند که اگر کوتاه بیایند؛ اروپا انرژی خزر را قبضه میکند. به همین دلیل قراردادهایی با ایران و دیگر کشورهای حوزه خزر منعقد کرده تا موقعیت خود را تثبیت کنند.
روزانه ۱۶ میلیون لیتر نفتگاز تولیدی به ظرفیت تولید کشور اضافه و ظرفیت تولید روزانه ۲۶ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ در آیندهای نزدیک در پایتخت فرهنگی و تاریخی ایران را فراهم کرده است.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: در ایران نتوانستیم پیشروی بازار گاز طبیعی را خوب جلو ببریم، در حال حاضر سهم ایران از بازار جهانی گاز کمتر از ۱ درصد است، تنها به عراق و ترکیه صادرات داریم که آنها هم در خطر هستند.
«پلیمر آریاساسول در یک سال گذشته با تمرکز بر نگاه جامع و یکپارچه به سهامداران، فروش مستقیم ۱۵ درصد از محصولات مهم صادراتی خود را آغاز کرده است که سود قابل توجهی را برای سهامداران و سرانجام کشور داشته و برنامهریزی کرده مقدار فروش مستقیم را برای سال ۱۴۰۲ به ۲۵ درصد برساند.»
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با ابراز امیدواری از اینکه شرایط فراهم شود تا ما بتوانیم به بازارهای قبلیمان در اروپا برگردیم، درباره جایگزینی نفت ایران با روسیه در اتحادیه اروپا، گفت: قاعدتا روسیه نمیتواند همه نیاز بازارهای اروپا را حتی در بهترین شرایط تامین کند.
مدیر کل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت گفت: در سال 2018 در اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر در اکتائو قزاقستان توافق شد اگر مسائل زیست محیطی بر اساس استاندارد بینالمللی مورد توجه قرار گیرد، احداث خطوط لوله برای صادرات نفت و گاز از عرض خزر مشکلی ندارد. اکنون اروپا روی این موضوع تمرکز کرده و شرکتهای اروپایی سرمایهگذاری میکنند که گاز ترکمنستان ...
معاون اسبق بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت معتقد است: اگر زمان خاتمی صادرات گاز ایران به اروپا رقم میخورد اکنون جنگ اوکراین اتفاق نمیافتاد و عملا روسیه رقیب ما بود.
چین از واردکنندگان دولتی گاز خواست فروش مجدد گاز طبیعی مایع (LNG) به خریداران تشنه انرژی در اروپا و آسیا را متوقف کنند تا تامین داخلی انرژی برای فصل گرمایش زمستان، تضمین شود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران میگوید اروپا همواره روی گاز ایران به عنوان یکی از گزینههای خود برای تامین نیازهایش حساب باز کرده و ما باید تصمیم بگیریم که با این تقاضا چطور رفتار کنیم.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت گفت: ما در زمستان برای صادرات گاز به عراق و ترکیه دچار کمبود میشویم، از همین روی سواپ وضعیت ما را در بحث صادرات پایدار میکند.
در زمان جنگ سرد و طی چند دهه گذشته، روسیه تامین کننده مطمئن گاز به اروپا بوده اما اکنون این وضعیت تغییر کرده و نگرانیهایی برای اروپا از باب تامین گاز فراهم شده است، در این بین این سوال وجود دارد که ایران میتواند گزینهای برای کمک باشد؟
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: حتی دو برابر شدن صادرات گاز آذربایجان، این میزان نمیتواند جای گاز صادراتی روسیه را بگیرد و اروپا همچنان در زمستان با بحران مواجه خواهد بود، به طوری که یکی از دلایل سقوط یورو همین است.
قربان کارشناس انرژی با بیان اینکه اروپایی ها در کاهش سهم روسیه از بازار جهانی انرژی به نوعی ناکام ماندند، گفت: مسکو با قدرت چانه زنی بالا و تخفیف های بیشتر توانست صادرات خود را به آسیا افزایش دهد.
مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: اگر ایران به منافع خودش نگاه درازمدت داشت، میتوانست بزرگترین شاهراه صدور گاز به اروپا شود و همزمان صادرات گاز به شرق آسیا را تا 5 برابر افزایش دهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سیاست آمریکا امنیت انرژی اروپا را تهدید میکند، گفت: ایران آماده توسعه روابط با لهستان بهویژه در بخش انرژی است.